Kompanija Best&Team, H. Fashion Design, Hayat TV i priznata bh. dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović među prvima pružili podršku Fondu ”Zajedno smo sigurne”

Kompanija Best&Team, H. Fashion Design,  Hayat TV i priznata bh. dizajnerica Emina Husedžinović-Ibrahimović među prvima pružili podršku Fondu ”Zajedno smo sigurne”

Sharing is caring!

Fondacija lokalne demokratije se zahvaljuje kompaniji Best&Team, Hayat TV, H. Fashion Design i našoj priznatoj bh.dizajnerki Emini Husedžinović-Ibrahimović koji su među prvim pružili svoju podršku Fondu ”Zajedno smo sigurne”.

Svaki dan nam se javljaju pojedinci, kompanije i organizacije koje žele dati svoj doprinos u izgradnji Fonda koji će osigurati novi početak za žene i djecu, žrtve nasilja.

Svjesni smo situacije u državi, ali vjerujemo da zajedno možemo napraviti veliku promjenu u životu žena koje poslije boravka u Sigurnoj kući nemaju financijsku niti drugi vid podrške.

Radujemo se što ćemo u narednom periodu moći predstaviti i ostale društveno odgovorne kompanije i pojedince koji su prepoznali potrebu postojanja Fonda, te su spremni i dugoročno pomoći korisnicama Sigurne kuće da nastave život u sigurnom okruženju i osiguraju novi početak za sebe i svoju djecu.


Kompanija Best&Team osnovana je u Sarajevu u aprilu 2009. godine. Ideja je bila testirati može li se u Sarajevu otvoriti mali centar koji može biti podrška velikim centrima u Austriji. Nakon 6 mjeseci postalo je jasno da mali pozivni centar s 30 zaposlenih može puno više! Nakon više od 10 godina iskustva, kompanija djeluje sa oko 150 kvalificiranih savjetnika za korisnike sa fokusnim tržištem na čitavo njemačko govorno područje (Njemačka, Austrija, Švicarska).

H. Fashion Design je međunarodni modni i lifestyle brend koji nudi ženstvene modne dizajne u kojima se žene osjećaju snažno i neustrašivo. Osnovan 2017. godine kao brend dizajnerice Hane Sirćo inspirisan razvojem visokokvalitetne, pristupačne odjeće, nastojeći stvoriti uzbudljivo i pozitivno iskustvo. H. Fahion Design je stvoren jer sve žene zaslužuju da se osjećaju sjajno u svojoj odjeći, a moto brenda je „Najljepša stvar koju možete nositi je SAMOPOUZDANJE“.

Prva komercijalna bosanskohercegovačka TV stanica Hayat TV je počela sa radom 24. februara 1992. godine. Gledaocima se nudi program informativnog, zabavnog, muzičkog, sportskog, dokumentarnog, dječijeg, vjerskog i kulturalnog karaktera, sa velikim udjelom vlastite produkcije. Danas, pored HAYAT TV, postoje još četiri TV kanala: Hayat Plus (s posebnim akcentom na bh.državljane u svijetu), muzički kanali Hayat Music i Hayat Folk, te dječiji kanal Hayatovci. Osim gledalaca u Bosni i Hercegovini, program Hayat TV prate i gledaoci širom svijeta putem kablovskih operatera, IPTV, satelita i interneta.

Dvije decenije angažiranog djelovanja u području modnog dizajna, mnogobrojne samostalne modne revije kao i projekti Eminu Husedžinović-Ibrahimović su etablirali kao jednu od najistaknutijih bosanskohercegovačkih modnih dizajnerica. Jasno profiliranim dizajnerskim rukopisom utemeljenim na visokim estetskim kriterijima vrlo vješto u postmodernističkoj maniri reinterpretira elemente prošlosti stavljajući ih u savremeni kontekst. Stoga je i nazivaju čuvaricom bh. tradicije. Ona je dizajnerica koja prati modne instance, međutim, ne odstupa od svoje vizije mode i samim tim njen rad ostaje autentičan.