Bivša korisnica Sigurne kuće podijelila svoju priču: Izašla sam iz kuće jača, napokon sam sretna i zadovoljna!

Bivša korisnica Sigurne kuće podijelila svoju priču: Izašla sam iz kuće jača, napokon sam sretna i zadovoljna!

Sharing is caring!

.

Veliki broj bivših korisnica Sigurne kuće u Sarajevu nam se obratilo sa svojim pričama nakon što su saznale za pokretanje fonda ”Zajedno smo sigurne”. Željele su nam pružiti podršku i kroz svoje priče podići svijest o važnosti prevencije nasilja u porodici, iskustvu kroz kojeg prolaze žene i djeca prije, tokom i poslije boravka u Sigurnoj kući, te koliko su uspjele postići zahvaljujući podršci dobivenoj nakon napuštanja kuće.

Jedna od naših bivših korisnica je i B. S. koja je sa bebom boravila u Sigurnoj kući četiri mjeseca. Raduje nas da smo pomogli našoj korisnici i da ona danas živi u sigurnom okruženju.

Prenosimo vam poruku i pozivamo da se aktivno uključite u izgradnju Fonda ”Zajedno smo sigurne” kako bismo mogli pomoći korisnicama Sigurne kuće u prelomnom trenutku osamostaljivanja i njihovom novom početku bez nasilja…

”Ja sam B. S. Boravila sam četiri mjeseca u Sigurnoj kući sa bebom. Ovom prilikom želim samo da se javim, da vas podržim u svemu. Zaista nismo same! Želim i da se zahvalim od srca svim uposlenicama Sigurne kuće, mojoj mentorici Sanji, koja je izniman radnik, jednoj predivnoj ženi majci-nani, te mentorici Zehri koja je prije svega čovjek.
Zahvalna sam Vam što sam izašla iz kuće jača, puna samopouzdanja. Danas znam da vrijedim, da sam i ja neko i nešto. Uznapredovala sam. Bebe idu u vrtić, ja radim i imam svoj dinar. Moja okolina je zadovoljna sa mnom, a ono što je najvažnije jeste da sam ja zadovoljna sama sobom. Moja kuća je pedantna, što kažu stari, pod konac sve. Napokon sam sretna i zadovoljna. Stanje u kom sam se našla pomoglo je čak i mom mužu da sebe izgradi. Ima siguran posao. Nas je obezbjedio da živimo bez problema. Od onog dana kada sam izašla, sve je krenulo na bolje. Nekako smo kao leptirići. Letimo. Putujemo. Družimo se. Stekla sam mnoga nova prijateljstva. Sada vrijedim i zahvalna sam vam na tome. Zaista, jedno veliko hvala”.